Wysłany: Nie Lis 26, 2006 11:58 pm Temat postu: Prezydencja w Warszawie
PKW zamieściła przed chwilą (godz.23.50 - 26.11.br)cząstkowe wyniki w Warszawie - na podstawie....36,2% protokołów (pozostałe wyniki w innych miastach - z przekroczonych conajmniej 60% protokołów z komisji wyborczych)
Gronkiewicz 53,18% Marcinkiewicz 46,82%. No to czekamy aż pani Gronkiewicz zrobi stację kolejąwa na wiadukcie nad targową, stację bracka w tunelu, jeszcze jedną na nasypach pomiędzy ochotą a zachodnią. A i jeszcze jedna z linii SKM pojedzie torami WKD
Wczoraj wczesnym wieczorem wracałem z W-wy żeby zdążyć na wybory i mijał mnie większy niż zwykle o tej porze sznur samochodów (wyładowanych cebulą i świerzonką tak że w każdym reflektory świeciły w niebo)- to wracali do stolycy "warsiawiacy" zapewne żeby oddać głos na Hiennę-Hospicję i być zaliczonym do "wykształconych inteligentów z dużego miasta".
Dziwne że w aresztach śledczych Hienna miała ok. 90% poparcia czyżby tam też była przewaga wykształconych inteligentów
Gronkiewicz 53,18% Marcinkiewicz 46,82%. No to czekamy aż pani Gronkiewicz zrobi stację kolejąwa na wiadukcie nad targową, stację bracka w tunelu, jeszcze jedną na nasypach pomiędzy ochotą a zachodnią. A i jeszcze jedna z linii SKM pojedzie torami WKD
Myślę, że Warszawiacy /nawet Ci rodem spod Siedlec/ pokazali że umieją myśleć perspektywicznie i dokonali lepszego wyboru. Do zarządzania , nawet Miastem , powinni być ludzie z przygotowaniem , a nie wizjonerzy.
Wysłany: Pon Lis 27, 2006 9:23 pm Temat postu:
niewidzialnareka napisał:
Myślę, że Warszawiacy /nawet Ci rodem spod Siedlec/ pokazali że umieją myśleć perspektywicznie i dokonali lepszego wyboru. Do zarządzania , nawet Miastem , powinni być ludzie z przygotowaniem , a nie wizjonerzy.
Przygotowaniem? i wierzysz w to co piszesz?
Zapomniałeś o...przystawkach! (świetna nazwa nowej koalicji - z onetu: "Platforma Komuny Obywatelskiej"
I w rzeczywistości o to tu chodzi! Miał rację J.Kaczyński: układ warszawski- reaktywacja!(i to pełna - rada+HGW).
PS. Jak pomyślę, że za chwilę będę musiała jeździć np. kolejnym debilnym tunelem wzdłuż Wisły (miejsca dość) i mostem, który nagle kończy się na wąskiej miejskiej uliczce - i że na te "ynwestycje" poszło dwa razy za dużo kasy podatników, to spokojnie nie potrafię słuchać ględzenia o tej "normalności", jak cieszyła się HGW
Chyba, że jest Ci wszystko jedno, czy za tę samą kasę powstają dwa czy...jeden most
Ale Polacy nie raz już wykazali, że uwielbiają rolę baranów (do strzyżenia )
Wysłany: Wto Lis 28, 2006 8:30 am Temat postu:
Nie chcialbym sie wdawac w polityczne spory, broniac PO, ktora, az tak bliska mi nie jest, ale mam zawsze mnie draznia tak populistyczne i nieprawdziwe wypowiedzi, jak Pani A-Ela. Sa to wypowiedzi skrajne, obrazliwe i nie powinny miec miejsca, bo przeciez dyskusja nie polega na wykrzykiwaniu, kto jest gorsz, a na pokazaniu, kto jest lepszy _________________ Grzegorz
Wysłany: Wto Lis 28, 2006 3:51 pm Temat postu:
Grzegorz napisał:
Nie chcialbym sie wdawac w polityczne spory, broniac PO, ktora, az tak bliska mi nie jest, ale mam zawsze mnie draznia tak populistyczne i nieprawdziwe wypowiedzi, jak Pani A-Ela. Sa to wypowiedzi skrajne, obrazliwe i nie powinny miec miejsca, bo przeciez dyskusja nie polega na wykrzykiwaniu, kto jest gorszy, a na pokazaniu, kto jest lepszy
FAKTY, Szanowny Kolego, FAKTY się liczą i może by jakieś...argumenty? Obrzucanie adwersarza inwektywami niestety nic tu nie zmieni.
Proponuję zatem "zamiast" - studia semantyczne nad wyróżnionymi przeze mnie słowami w Pana tekście.
(Przy okazji proszę sprawdzić również znaczenie słowa "dyskusja").
P.S. Prościej byłoby napisać, że jest Pan odmiennego zdania? (Nawet nie śmiem proponować, żeby napisał Pan...dlaczego?)
Całe szczęście, że większość Warszawiaków okazała się rozwagą i wybrała tych, którzy mogą cos zrobić dla miasta , a nie wykrzykiwać że wszystko co przed nami to "przekręt i układ".W historii Sulejówka już był taki przykład, że poprzednicy wszystko zrobili źle i prawie pół roku próbowano wszystko sprawdzać, a efektem tego było odwołanie Zarządu i Burmistrza.
Podobnie było w Warszawie, poprzednicy wszystko spaprali, a my nowi i wielcy uzdrowiciele pokażemy jak to się robi. Efektem tych działań jest Most Północny, świetnie przygotowane przetargi na budowę ulic, ....itd. A my raczej pilnujmy naszego podwórka i dotrzymania obietnic wyborczych przez naszego Waldemara.I lepiej niech nie bierze przykładu z góry
kraju, bo to wyborcy decydują o tym komu dają władzę
i jest to też jakaś ocena poprzedniej ekipy.
Całe szczęście, że większość Warszawiaków okazała się rozwagą i wybrała tych, którzy mogą cos zrobić dla miasta , a nie wykrzykiwać że wszystko co przed nami to "przekręt i układ".W historii Sulejówka już był taki przykład, że poprzednicy wszystko zrobili źle i prawie pół roku próbowano wszystko sprawdzać, a efektem tego było odwołanie Zarządu i Burmistrza.
Podobnie było w Warszawie, poprzednicy wszystko spaprali, a my nowi i wielcy uzdrowiciele pokażemy jak to się robi. Efektem tych działań jest Most Północny, świetnie przygotowane przetargi na budowę ulic, ....itd. A my raczej pilnujmy naszego podwórka i dotrzymania obietnic wyborczych przez naszego Waldemara.I lepiej niech nie bierze przykładu z góry
kraju, bo to wyborcy decydują o tym komu dają władzę
i jest to też jakaś ocena poprzedniej ekipy.
Witam,
Nie za bardzo rozumiem czyje szczęście? Szczęście dla Sulejówka??? Ja żadnej analogii w tych dwóch (jakże różnych miastach) nie mogę zauważyć.
A i z tym szczęściem dla Wa-wy też byłbym ostrożny- myślę tu o szykującej się koalicji PO-Postkomuniści.
Wielu bardzo wiernych PO-wców pewnie zwątpi i obleje się rumieńcem _________________ Pozdrawiam
--
Wysłany: Sro Lis 29, 2006 11:12 am Temat postu:
Szanowna Pani S-Elu, po przeczytaniu Pani odpowiedzi, natychmiast przeczytałem ponownie swojego posta, aby znalesc inwektywy, o których Pani wspomina … hm, nie znalazłem, ale może Pani je zacytuje?
Dla świętego spokoju sprawdziłem definicje slowa dyskusja, hm, rozumie, ze jeśli ktos zaneguje sposób Pani wypowiedz, to automatycznie nie nadaje się do rozmowy.
A teraz analizuje wyróżnione przez Pania slowa:
Piszac o populistycznej i nieprawdziwej, a także skrajnej i obrazliwej wypowiedzi, miałem na mysli następujące, napisane przez Pania slowa: „Platforma Komuny Obywatelskiej”, „układ warszawski- reaktywacja”.
Odnosząc się do Pani PS., tak jestem odmiennego zdania, niż szanowna Pani, a dlaczego? To proste, nie wydaje mi się, żebym uwielbial role „barana do strzyżenia”, a jak na razie, do takiej roli chce mnie zmusic, cytowany przez Pania J.Kaczynski.
Pozdrawiam _________________ Grzegorz
PO od ponad roku wrzeszczy o braku możliwości zawarcia koalicji z PiS? A teraz chce rządzić samodzielnie? Za chwilę powiedzą że dla dobra obywateli muszą zawrzeć koalicję z postkomuną. Ci co chcą wieszać Kaczyńskich jutro będą równie gorąco bronić platformę i HGW. Tusk doprowadzi to towarzystwo do całkowitego upadku a HGW i inni mu w tym wydatnie pomogą.
Wysłany: Sro Lis 29, 2006 3:15 pm Temat postu:
Panie Janie, pomimo, ze nie jestem, jak juz wspominalem, zwolennikiem PO, to jednak bede sie spieral z osobami, wypowiadajacymi tego typu opinie, jak Pan.
Przede wszystkim, nie zgadzam sie, z tym, ze ktokolwiek "wrzeszczy". Dwie partie sie po wyborach nie dogadaly i tyle. A zarzuty, o mozliwosc wejscia PO w koalicje z lewica, w ustach zwolennika Pana Kaczynskiego, sa poprostu zabawne, bo w jakie koalicje wszedl PiS, chyba nie musze przypominac _________________ Grzegorz
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa) Idź do strony 1, 2Następny
Strona 1 z 2