| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Premo

|
Wysłany: Pon Gru 11, 2006 8:31 pm Temat postu: III sesja rady miasta |
|
|
|
Z www.bip.sulejowek.pl
Sulejówek, dnia 11 grudnia 2006 r.
OGŁOSZENIE
Na podstawie art. 20 ust. 3 ustawy z dnia 8 marca 1990 r. o samorządzie gminnym (t. j. Dz. U. z 2001 r. nr 142, poz. 1591 z późn. zm.) zwołuję na wniosek Burmistrza Miasta III sesję Rady Miasta Sulejówek na dzień 14 grudnia 2006 r. (czwartek) godz. 18.00 w Urzędzie Miasta Sulejówek, ul. Dworcowa 55.
Porządek Obrad:
Projekt uchwały w sprawie określenia wysokości stawek podatku od nieruchomości na 2006 rok (druk RM nr 1/III/06)
Projekt uchwały w sprawie określenia wysokości dziennych stawek opłaty targowej na terenie Miasta Sulejówek (druk RM nr 2/III/06)
Projekt uchwały w sprawie upoważnienia Burmistrza Miasta Sulejówek do podpisania porozumienia w sprawie obsługi komunikacyjnej Miasta przez Szybką Kolej Miejską. (druk RM nr 3/III/06)
Projekt uchwały w sprawie zmian w budżecie Miasta Sulejówek na 2006 rok (druk RM nr 4/III/06)
Projekt uchwały w sprawie zaciągnięcia kredytu przez Miasto Sulejówek na budowę wodociągu miejskiego z Banku Ochrony Środowiska (druk RM nr 5/III/06)
Projekt uchwały w sprawie zatwierdzenia taryf dla zbiorowego zaopatrzenia w wodę i zbiorowego odprowadzania ścieków na obszarze gminy Sulejówek na okres od 1 stycznia 2007 r. do 31 grudnia 2007 r. (druk RM nr 6/III/06)
Projekt uchwały w sprawie wyrażenia zgody na zbycie w drodze bezprzetargowej udziału w nieruchomości położonej w Sulejówku przy ul. Idzikowskiego, przeznaczonej pod realizację inwestycji „Przychodni Miejskiej nr 1 wraz z Poradnią Psychologiczno-Pedagogiczną w Sulejówku” na rzecz Powiatu Mińskiego (druk RM nr 7/III/06)
Przewodniczący
Rady Miasta Sulejówek
/-/ Krzysztof Gruziński
Dlaczego dopiero w czwartek burmistrz dostanie upowaznienie w sprawie SKM. Czy nie mozna było tego zrobić na II sesji |
|
| Powrót do góry |
|
|
Mona
|
Wysłany: Wto Gru 12, 2006 11:20 am Temat postu: |
|
|
|
Im więcej sesji tym więcej radni dostaną kasy  |
|
| Powrót do góry |
|
|
jarek.herse

Dołączył: 27 Paź 2006 Posty: 156 Skąd *: Sulejówek - Ratajewo
|
Wysłany: Wto Gru 12, 2006 12:10 pm Temat postu: do Szanownej Mony |
|
|
|
| Szanowna Mono, nie wiedziałem, że tak jest jak Szanowna Mono piszesz. Według moich wiadomosci, za sesje nic nie płacą. Jest tylko dieta radnego a stawiennictwo na Radzie jest obowiązkowe. Jeżeli wiesz, Szanowna Mono, wiecej na temat wynagradzania Radnych, to proszę napisz. Daję słowo że do tej pory nie interesowałem się tymi zagadnieniami. Jeżeli Mono wiesz o ewentualnych poborach radnego, uprzejmie proszę o informacje. Pozdrawiam. Jarosław Herse |
|
| Powrót do góry |
|
|
atomek Administrator
|
Wysłany: Wto Gru 12, 2006 3:44 pm Temat postu: |
|
|
|
| A ja tylko dodam, że nie można było podjąć uchwały w sprawie SKM na II sesji, ponieważ nie było wstępnego porozumienia. Negocjacje trwały. |
|
| Powrót do góry |
|
|
Ferst Paweł
|
Wysłany: Wto Gru 12, 2006 5:34 pm Temat postu: Re: do Szanownej Mony |
|
|
|
| jarek.herse napisał: | | Szanowna Mono, nie wiedziałem, że tak jest jak Szanowna Mono piszesz. Według moich wiadomosci, za sesje nic nie płacą. Jest tylko dieta radnego a stawiennictwo na Radzie jest obowiązkowe. Jeżeli wiesz, Szanowna Mono, wiecej na temat wynagradzania Radnych, to proszę napisz. Daję słowo że do tej pory nie interesowałem się tymi zagadnieniami. Jeżeli Mono wiesz o ewentualnych poborach radnego, uprzejmie proszę o informacje. Pozdrawiam. Jarosław Herse |
Panu Panie Jarku to powinni przyznać jeszcze specjalny dodatek za godne reprezentowanie całej Rady Miasta na forum internetowym  |
|
| Powrót do góry |
|
|
krzysztofplebs 2 OSTRZEŻENIA

|
Wysłany: Sro Gru 13, 2006 10:18 am Temat postu: |
|
|
|
| Mona napisał: | Im więcej sesji tym więcej radni dostaną kasy  | I tak oto rodzą się plotki...z niewiedzy takich elementów, jak np. Mona |
|
| Powrót do góry |
|
|
Mona
|
Wysłany: Sro Gru 13, 2006 10:23 am Temat postu: |
|
|
|
| krzysztofplebs napisał: | | Mona napisał: | Im więcej sesji tym więcej radni dostaną kasy  | I tak oto rodzą się plotki...z niewiedzy takich elementów, jak np. Mona |
Szanowny Elemencie Plebsie wypraszam sobie nazywanie mnie swoim imieniem
Skoro Radni nie mają płacone za każdorazowe przyjście, to rozumiem, że mają płaconą stawkę miesięczną? Nawet jak nie przyjdą na sesję mają płacone tyle samo? Dieta radnego jest ekwiwalentem za nieobecność jego w pracy, więc myślałam, że jest płacona za każdą sesję. Tak przynajmniej moim zdaniem powinno być (i chyba jest w niektórych gminach czy powiatach). |
|
| Powrót do góry |
|
|
jarek.herse

Dołączył: 27 Paź 2006 Posty: 156 Skąd *: Sulejówek - Ratajewo
|
Wysłany: Sro Gru 13, 2006 1:34 pm Temat postu: do Mony |
|
|
|
| Szanowna Mono, oczekiwałem, że Szanowna pomoże mi w przejściu meandrów dotyczacych zasad wynagradzania Radnych. Z swojej strony obiecuję zorientować się w sprawie i poinformować Forumowiczów o tej kasie. Ale dopiero w przyszłym tygodniu. Pozdrawiam. Jarosław Herse |
|
| Powrót do góry |
|
|
Mona
|
Wysłany: Sro Gru 13, 2006 2:29 pm Temat postu: |
|
|
|
Dziękuję Panie Jarosławie Szczerze mówiąc moim zdaniem za działalność forumową powinien Pan dostać dodatek do diety
Pozdrowienia
Monika  |
|
| Powrót do góry |
|
|
krzysztofplebs 2 OSTRZEŻENIA

|
Wysłany: Czw Gru 14, 2006 12:58 am Temat postu: |
|
|
|
| Mona napisał: |
Szanowny Elemencie Plebsie wypraszam sobie nazywanie mnie swoim imieniem
Skoro Radni nie mają płacone za każdorazowe przyjście, to rozumiem, że mają płaconą stawkę miesięczną? Nawet jak nie przyjdą na sesję mają płacone tyle samo? Dieta radnego jest ekwiwalentem za nieobecność jego w pracy, więc myślałam, że jest płacona za każdą sesję. Tak przynajmniej moim zdaniem powinno być (i chyba jest w niektórych gminach czy powiatach). | Oczywiście, że w różnych gminach jest różnie, ale płacenie za kazdą sesję ma tę wadę, ze radni starają się "rozmnażać" sesje...A co do "elementu", to akurat nie jest moje imie tylko twoja przywara Mono... |
|
| Powrót do góry |
|
|
Mona
|
Wysłany: Pią Gru 15, 2006 12:23 pm Temat postu: |
|
|
|
| krzysztofplebs napisał: | | A co do "elementu", to akurat nie jest moje imie tylko twoja przywara Mono... |
Według mnie "element" nie jest przywarą, więc nie czuję się urażona przez ciebie krzysztofplebs  |
|
| Powrót do góry |
|
|