Wysłany: Pią Lis 17, 2006 12:05 pm Temat postu: a gdy TITANIC tonął to też orkiestra grała
Serdecznie zapraszamy doSulejówka w pierwszych dniach grudnia - na piątą edycję - Festiwalu Tańca SULEJÓWEK OPEN 2006.
W tym roku wielki finał cyklu GRAND PRIX POLSKI w kategoriach:
* Juniorów II
* Młodzieży
* Dorosłych
Turniej odbędzie się w dniach 2-3.12.2006. Turnieje w Sulejówku organizowane są z potrzeby serca osób, które kochają taniec. Chcemy, aby impreza była prawdziwym świętem tanecznym.
Dołożymy wszelkich starań, by rywalizacja przebiegała w sportowej atmosferze oraz abyście opuszczali Sulejówek z miłymi wspomnieniami i pragnieniem powrotu w latach następnych.
Organizatorzy
No tak, być może mylę się nieco w kwotach, ale zeszłoroczne dofinansowanie miasta do turnieju to ok. 30.000.-zł. W 2006 roku zadeklarowano, według moich wiadomości a Burmistrz Chachulski dotychczas nie wypłacił, na działalność Victorii (na cały rok!) 10.000.-zł. Proszę o komentarze. Pozdrawiam. Jarosław Herse
Pieniądze "na działalność" organizacji pozarządowych - a taką jest Victoria, przekazywane mogą być tylko i wyłącznie na podstawie wygranych konkursów, ogłaszanych przez Urząd Miasta. Z tego co wiem, Victoria wygrała kilka konkursów (można to sprawdzić na stronie UM). Słyszałem także, że nie wykorzystali części środków i zwrócili je do Miasta. Ale o to chyba można się zapytać P Gruzińskiego. Powinien mieć największą wiedzę w tym temacie.
A co Panie Jarosławie z moim pytaniem, zadanym Panu w innym wątku, dotyczącym odszkodowań za grunty?
Pozdrawiam serdecznie
Wysłany: Pią Lis 17, 2006 2:11 pm Temat postu: do Maxa
Panie Max-e, temat dla mnie niewygodny (miałem nadzieję, że Pan o nim zapomni ) zwłaszcza, że nie mam możliwości prześledzić dokumentacji z tym związanej. Nie uchylam się od odniesienia się do tej sprawy ale nie wypowiem się bez dokumentacji. Szanowny Max-e, a co z Pana stanowiskiem dotyczącym pierwszej części wypowiedzi, i zaproszenia, zwłaszcza wobec tekstu tam zamieszczonego: "oraz abyście opuszczali Sulejówek z miłymi wspomnieniami i pragnieniem powrotu w latach następnych". Tego typu tekst jest dla mnie co najmniej zaskakujący. Na dzień dzisiejszy nic mi nie wiadomo, abym się gdzieś wybierał. Może o czymś nie wiem? Może czegoś nie rozumiem? Proszę Panie Max-e oraz czytelników o podpowiedź jak mam rozumieć powyższy tekst? Pozdrawiam. Jarosław Herse
Wysłany: Pią Lis 17, 2006 3:37 pm Temat postu: Re: a gdy TITANIC tonął to też orkiestra grała
Witam!Przykro mi ze nic Pan nie wie na temat Victorii,i Pan sie wypowiada,mysle ze jest Pan wpuszczony w maliny,a zawsze wypowiadal sie Pan sensownie z wywazeniem,i kultura,a przynajmniej na tematy na ktore Pan cos wiedzial.Obserwowalem Pana wypowiedzi dlatego tez glosowalem na Pana.W chwili obecnej mam watpliwosci.Niech Pan sie nie daje wciagac w niejasne sytuacje,bo takich Radnych juz mielismy.
jarek.herse napisał:
Serdecznie zapraszamy doSulejówka w pierwszych dniach grudnia - na piątą edycję - Festiwalu Tańca SULEJÓWEK OPEN 2006.
* Juniorów II
* Młodzieży
* Dorosłych
Turniej odbędzie się w dniach 2-3.12.2006. Turnieje w Sulejówku organizowane są z potrzeby serca osób, które kochają taniec. Chcemy, aby impreza była prawdziwym świętem tanecznym.
Dołożymy wszelkich starań, by rywalizacja przebiegała w sportowej atmosferze oraz abyście opuszczali Sulejówek z miłymi wspomnieniami i pragnieniem powrotu w latach następnych.
Organizatorzy
No tak, być może mylę się nieco w kwotach, ale zeszłoroczne dofinansowanie miasta do turnieju to ok. 30.000.-zł. W 2006 roku zadeklarowano, według moich wiadomości a Burmistrz Chachulski dotychczas nie wypłacił, na działalność Victorii (na cały rok!) 10.000.-zł. Proszę o komentarze. Pozdrawiam. Jarosław Herse
_________________ Serdecznie pozdrawiam i zycze powodzenia.Victor.
Zgadzam się z punktem widzenia pana Jarka. Czy wiecie, ile miasto Sulejówek wydaje rocznie na zajęcia pozalekcyjne dla dzieci i młodzieży? 0 zł. Z tego, co się dowiedziałem już jakiś czas temu, pieniądze na turnieje tańca biorą się właśnie z obcięcia takich właśnie rubryk w miejskim budżecie. Kasa na panienki machające nóżkami zawsze się znajdzie, ale na edukację i sport już nie. A potem dziwimy się, że w Sulejówku jest taka przestępczość.
Wysłany: Pią Lis 17, 2006 6:19 pm Temat postu: do Victora
Szanowny Victorze, proszę pociągnij temat, zwłaszcza jeśli chodzi o "niejasne sytuacje". Jeśli chodzi o moje wypowiedzi, to proszę wypunktuj błędy jakie popełniłem. Chętnie wycofam się ze swoich stwierdzeń i przeproszę Czytających. Z mojego punktu widzenia, lepiej wydać miejskie pieniądze na sport. Victoria sponsorowana prywatnymi pieniędzmi pnie się coraz wyżej w lidze. Dzięki temu jest o niej głośno, coraz bardziej głośno, pnie sie do góry ligi. Co roku o stopień wyżej. Skuteczność, Panie Victorze, to podstawowy wyróżnik oceny przedsięwziecia i nie tylko w biznesie. Dla mnie sytuacja jest jasna. Widać gołym okiem efekty. Nie umniejszam konieczności promowania naszego Miasta w ten lub inny sposób. Niniej jednak chciałem swoją wypowiedzią zwrócić uwage na konieczność zachowania proporcji w wydatkach. Co do głosowania na moją skromna osobę, to uprzejmie proszę pokazać mi innego kandydata, który prezentowałby swoje poglądy na Forum w sposób tak jednoznaczny i zdecydowany. Panie Victorze, nie odbiło mi z powodu wyboru, ale nie godzę się z wymienionymi przez Pana porównaniami. A tak swoja drogą, Panie Victorze, potwierdzam chęć dalszego uczestnictwa w naszym Forum i nie widzę potrzeby zmiany dewizy: "nie atakuj ludzi, atakuj problemy. Jeśli chodzi o Pana przemyślenia dotyczące wyboru przez Pana mojej osoby to ze smutkiem stwierdzam, że ocena przez pryzmat jednej wypowiedzi, może być dla mnie krzywdząca. Pozdrawiam Pana, Panie Vicorze. Jarosław Herse. PS. Szkoda, Panie Victorze, że coraz mniej lubi Pan jamniki.
Wysłany: Pią Lis 17, 2006 8:49 pm Temat postu: Re: do Victora
Witam!Dzieki za pogode ducha i dobrze ze Pan nie traci humoru.Co do jamnikow lubie wszystkie pieski a w szczegolnosci jamniki bo maja zawsze usmiechniety pysk bo ich trawa bardzo laskocze.Co do punktow o ktorych Pan mowi prosze zwrocic uwage na wypowiedz Max-a.Mysle ze obecnie sa wazniejsze cele i proporcje co do wydatkow w kontekscie wypowiedzi Max-a i moim,nie maja nic do tego.Nic nie mowilem ze Panu odbilo !!!Problem slusznie zaatakowalem i jak widze po Forum nie tylko moim zdaniem.Co do klubu jestem absolutnie za!!! lecz jest w rekach prywatnych wiec jezeli ktos sie podjal to niech inwestuje chwala mu za to.Pozdrawiam.
jarek.herse napisał:
Szanowny Victorze, proszę pociągnij temat, zwłaszcza jeśli chodzi o "niejasne sytuacje". Jeśli chodzi o moje wypowiedzi, to proszę wypunktuj błędy jakie popełniłem. Chętnie wycofam się ze swoich stwierdzeń i przeproszę Czytających. Z mojego punktu widzenia, lepiej wydać miejskie pieniądze na sport. Victoria sponsorowana prywatnymi pieniędzmi pnie się coraz wyżej w lidze. Dzięki temu jest o niej głośno, coraz bardziej głośno, pnie sie do góry ligi. Co roku o stopień wyżej. Skuteczność, Panie Victorze, to podstawowy wyróżnik oceny przedsięwziecia i nie tylko w biznesie. Dla mnie sytuacja jest jasna. Widać gołym okiem efekty. Nie umniejszam konieczności promowania naszego Miasta w ten lub inny sposób. Niniej jednak chciałem swoją wypowiedzią zwrócić uwage na konieczność zachowania proporcji w wydatkach. Co do głosowania na moją skromna osobę, to uprzejmie proszę pokazać mi innego kandydata, który prezentowałby swoje poglądy na Forum w sposób tak jednoznaczny i zdecydowany. Panie Victorze, nie odbiło mi z powodu wyboru, ale nie godzę się z wymienionymi przez Pana porównaniami. A tak swoja drogą, Panie Victorze, potwierdzam chęć dalszego uczestnictwa w naszym Forum i nie widzę potrzeby zmiany dewizy: "nie atakuj ludzi, atakuj problemy. Jeśli chodzi o Pana przemyślenia dotyczące wyboru przez Pana mojej osoby to ze smutkiem stwierdzam, że ocena przez pryzmat jednej wypowiedzi, może być dla mnie krzywdząca. Pozdrawiam Pana, Panie Vicorze. Jarosław Herse. PS. Szkoda, Panie Victorze, że coraz mniej lubi Pan jamniki.
Witam Panie Jarku.
Po co komentować teksty takie jak: "oraz abyście opuszczali Sulejówek z miłymi wspomnieniami i pragnieniem powrotu w latach następnych".
Wydaje mi się, że jest to kurtuazyjna forma zaproszenia do uczestnictwa w turnieju tańca. Jaki by ten turniej nie był, to już się przyzwycziłem do jego "cykliczności" i nie bedę go komentował. Natomiast co do finansowania turnieju, to niestety nie mam na ten temat żadnej wiedzy. Słyszałem, że w poprzednich latach był spory sponsoring. Nie wiem jak w tym roku.
Pozdrawiam serdecznie
Wysłany: Sob Lis 18, 2006 4:35 pm Temat postu: do Victora
Szanowny Victorze, uprzejmie proszę o autoryzację Pana tekstu z akapitem: "lecz jest w rękach prywatnych więc jezeli ktoś się podjął to niech inwestuje, chwala mu za to". Pozdrawiam Szanownego Pana. Jarosław Herse. Członek Komisji Rewizyjnej Klubu Sportowego VICTORIA. PS. Dodawałem - "Miejskiego" i zmieniła mi się kolejność wypowiedzi. Przepraszam
Wysłany: Sob Lis 18, 2006 6:35 pm Temat postu: Re: do Victora
Witam i zegnam!Stal sie Pan nieobiektywny w wypowiedziach,wytluszcza Pan Miejskiego lecz jezeli jest Pan Czlonkiem Komisji Rewizyjnej Klubu to dobrze Pan wie ze jest to tylko nazwa.Przepraszam lecz juz nie bede ciagnal tego tematu.Dziekuje.
jarek.herse napisał:
Szanowny Victorze, uprzejmie proszę o autoryzację Pana tekstu z akapitem: "lecz jest w rękach prywatnych więc jezeli ktoś się podjął to niech inwestuje, chwala mu za to". Pozdrawiam Szanownego Pana. Jarosław Herse. Członek Komisji Rewizyjnej Klubu Sportowego VICTORIA. PS. Dodawałem - "Miejskiego" i zmieniła mi się kolejność wypowiedzi. Przepraszam
Wysłany: Sob Lis 18, 2006 7:19 pm Temat postu: Re: a gdy TITANIC tonął to też orkiestra grała
jarek.herse napisał:
* Juniorów II
* Młodzieży
* Dorosłych
Organizatorzy
Szczerze mówiąc Panie Jarku wolałbym aby Szacowny Pan Burmistrz zainteresował się tym czy OSP w sulejówku wchodząc w skład Krajowego Systemu Ratowniczo- Gaśniczego posiada np.odpowiedni zestaw narzędzi hydraulicznych -koszt.zakupu 25000 zł. Ile Strażacy posiadają kompletów ubrań ochronnych typu Nomex. Jak wygląda sytuacja na terenie powiatu jesli chodzi o samochody przewożące substancje ilość parkingów) niebezpieczne i co z tego może wynikać dla mieszkańców Sulejówka. W ogóle to powiem szczerze iż liczę bardzo na państwa współpracę, gdyż własnie moja koleżanka opracowuje pewien projekt dzięki, któremu będzie można uzyskac dla OSP za 5-6 miesięcy na ww. cele sporo pieniędzy. Pod jednym warunkiem radykalnej zmiany sposobu podejścia do tematu przez osoby rzadzące miastem Sulejówek. Jeśli Pan Burmistrz 3 miesiące temu nie uznał za stosowne poprzeć poprzedniego wniosku o dofinansowanie dla OSP symboliczną 1 groszem z kasy Urzędu Miasta (a daje 30,000 zł na konkurs tańca) to ja już nie mam w tej sprawie nic do powiedzenia. Miejmy nadzieje, że Pan Radziszewski będzie bardziej otwarty na współpracę.
Ps. A kogo Pan widzi w obecnej sytuacji jako Burmistrza?
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa) Idź do strony 1, 2, 3, 4Następny
Strona 1 z 4