Sulejówek - portal miejski
 Szukaj w portalu

Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  

Portal - strona główna    Rejestracja ˇ Zaloguj :: Profil   Forum ˇ Szukaj na Forum

a gdy TITANIC tonął to też orkiestra grała
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4

To forum jest zablokowane, nie możesz pisać dodawać ani zmieniać na nim czegokolwiek   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum FORUM SULEJÓWKA Strona Główna // Polityka lokalna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
PiotrekP.

PostWysłany: Wto Lis 28, 2006 11:11 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
No to skoro jest Pan taki optymistyczny, to może:
1) zajrzy Pan w końcu do wątku "apel do kandydatów"?
2) powie, w których komisjach będzie Pan pracował?

Pozdrawiam
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
jarek.herse

Skąd *: Sulejówek - Ratajewo

PostWysłany: Wto Lis 28, 2006 12:16 pm    Temat postu: do Piotra P. Odpowiedz z cytatem
Panie Piotrze, cos sie mijamy z watkami i odpowiedziami. Pozdrawiam serdecznie. JH
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
PiotrekP.

PostWysłany: Wto Lis 28, 2006 11:03 pm    Temat postu: Re: do Piotra P. Odpowiedz z cytatem
jarek.herse napisał:
Panie Piotrze, cos sie mijamy z watkami i odpowiedziami

zdecydowanie się z Panem zgadzam - wogóle nie odpowiada Pan na wprost postawione (przeze mnie, jako Pana wyborcę, jak i innych forumowiczów) pytania Smile
Powrót do góry
jarek.herse

PostWysłany: Pią Gru 01, 2006 12:53 pm    Temat postu: do Piotra P. Odpowiedz z cytatem
Panie Piotrze, mam pewien pomysł. Może uzgodnijmy wspólną platformę korespondencji. Na sulejówieckm Forum przybywa coraz więcej tematów i czas nie pozwala mi wszystkich śledzić. Proszę o propozycje. Pozdrawiam. Jarosław Herse
Powrót do góry
atomek
Administrator

PostWysłany: Pią Gru 01, 2006 2:22 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
Tak jak napisałem w temacie "apel do radnych". Platforma jest gotowa. Wystarczy uzgodnić szczegółowe rozwiązania.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Atos

PostWysłany: Nie Gru 03, 2006 3:52 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
Zdanie "platforma jest gotowa..." coś mi to przypomina z niezbyt odległej przeszłości. Była taka partia UW czy coś podobnego,która chciała zawłaszczyć Sulejówek. Nie wprowadzajcie do miasta podziału na partie. Niech sobie będą na górze,nam na dole powinna wystarczyć chęć pracy na rzecz miasta. I tak widzę rolę radnych. Niech się dogadują ze sobą i posuwają rozwój miasta do przodu.Niech nie widzą w każdym potencjalnego złodzieja, bo takich tu nie ma. To poprzednia Rada szukała złodziei i czy znalazła ich? Natomiast dałoby się przeprowadzić rachunek korzyści osiągniętych przez byłych radnych. Ale po co do tego wracać. Nie czyńcie tego w dalszej działalności a wszystko będzie dobrze.Miastu potrzebna jest straż pożarna i tańce. Sport również. Oby tylko starczyło kasy, wybór między potrzebami "mniejszymi" i "większymi" jest zawsze trudny.Pozdrowienia dla wszystkich ze szczególnym uwzględnieniem Babyjagi i S-Eli.
Powrót do góry
Obserwatorka

PostWysłany: Nie Gru 03, 2006 4:18 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
Atos napisał:
(..)Nie wprowadzajcie do miasta podziału na partie. Niech sobie będą na górze,nam na dole powinna wystarczyć chęć pracy na rzecz miasta. (...)

Dokładnie też tak uważam. Do wypowiedzi Atosa dodam tylko, żeby oprócz podziału na partie, nie wprowadzać podziału na chore ambicje. To również utrunia pracę. Przykład poprzedniej rady.
Powrót do góry
jarek.herse

PostWysłany: Nie Gru 03, 2006 11:59 pm    Temat postu: do poprzedników w dyskusji Odpowiedz z cytatem
Szanowni Państwo, nie o Platformie myslałem tylko o platformie. Platforma porozumienia jeśli chodzi o Radnych już jest. Przekonacie się o tym Państwo podczas wyborów Komisji i Przewodniczących w najbliższy wtorek. Atosa uspokoję, nie ma podziału na Partie polityczne oraz ugrupowania wyborcze w nowej Radzie. Wiadomość przekazuję z pełną odpowiedzialnością. Pozdrawiam. Jarosław Herse
Powrót do góry
atomek
Administrator

PostWysłany: Wto Gru 05, 2006 9:15 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
Ja miałem na myśli platformę jako system alternatywnego komunikowania wyborców z radnymi. Dziś rozmawiałem z wiceprzewodniczącym Rady Miasta i doszliśmy do ciekawego konsensusu. Więcej już wkrótce, po ostatecznych uzgodnieniach.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
jarek.herse

PostWysłany: Pon Sty 15, 2007 3:07 pm    Temat postu: Re: a gdy TITANIC tonął to też orkiestra grała Odpowiedz z cytatem
Panie Pawle, chciałbym powrócić do rozmowy na poniższy temat. Uprzejmie proszę o wiadomość o przyjęciu mojej propozycji, najchetniej na j.herse-razem@wp.pl Pozdrawiam serdecznie Panie Pawle. Jarosław Herse
Szczerze mówiąc Panie Jarku wolałbym aby Szacowny Pan Burmistrz zainteresował się tym czy OSP w sulejówku wchodząc w skład Krajowego Systemu Ratowniczo- Gaśniczego posiada np.odpowiedni zestaw narzędzi hydraulicznych -koszt.zakupu 25000 zł. Ile Strażacy posiadają kompletów ubrań ochronnych typu Nomex. Jak wygląda sytuacja na terenie powiatu jesli chodzi o samochody przewożące substancje ilość parkingów) niebezpieczne i co z tego może wynikać dla mieszkańców Sulejówka. W ogóle to powiem szczerze iż liczę bardzo na państwa współpracę, gdyż własnie moja koleżanka opracowuje pewien projekt dzięki, któremu będzie można uzyskac dla OSP za 5-6 miesięcy na ww. cele sporo pieniędzy. Pod jednym warunkiem radykalnej zmiany sposobu podejścia do tematu przez osoby rzadzące miastem Sulejówek. Jeśli Pan Burmistrz 3 miesiące temu nie uznał za stosowne poprzeć poprzedniego wniosku o dofinansowanie dla OSP symboliczną 1 groszem z kasy Urzędu Miasta (a daje 30,000 zł na konkurs tańca) to ja już nie mam w tej sprawie nic do powiedzenia.
Powrót do góry
To forum jest zablokowane, nie możesz pisać dodawać ani zmieniać na nim czegokolwiek   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum FORUM SULEJÓWKA Strona Główna // Polityka lokalna Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4
Strona 4 z 4

Skocz do: