| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Galaxia
|
Wysłany: Wto Lis 14, 2006 9:37 pm Temat postu: Czy jesteś zadowolony z nowego Radnego? |
|
|
|
| Jak widać rada miasta będzie różnić się od poprzedniej Rady pod względem napewno średniej wieku.Czy wpłynie to na poprawę merytoryczną funkcjonowania nowej rady?Bez kłótni i awantur?Jak myślicie? |
|
| Powrót do góry |
|
|
PiotrekP.

|
Wysłany: Wto Lis 14, 2006 11:26 pm Temat postu: |
|
|
|
| nie myślę, tylko czekam...pożyjemy, zobaczymy...przed wyborami każdy obiecuje niemalże wszystko - zobaczymy na ile szara rzeczywistość zweryfikuje co poniektórych |
|
| Powrót do góry |
|
|
Robecio
|
Wysłany: Sro Lis 15, 2006 12:16 am Temat postu: |
|
|
|
| Ja jak najbardziej TAK. Mieszkam w okregu nr. 6. |
|
| Powrót do góry |
|
|
Mona
|
Wysłany: Sro Lis 15, 2006 8:18 am Temat postu: |
|
|
|
Jestem z okręgu nr 15 i nie mam pojęcia kto jest radnym  |
|
| Powrót do góry |
|
|
atomek Administrator
|
Wysłany: Sro Lis 15, 2006 11:40 am Temat postu: |
|
|
|
| Mona napisał: | Jestem z okręgu nr 15 i nie mam pojęcia kto jest radnym  |
Zapraszam więc do przeczytania artykułu na stronie głównej http://www.sulejowek.net (a przynajmniej końcówki) |
|
| Powrót do góry |
|
|
Galaxia
|
Wysłany: Sro Lis 15, 2006 3:45 pm Temat postu: |
|
|
|
| Nie ma niestety programów wszystkich |
|
| Powrót do góry |
|
|
Belfast
|
Wysłany: Wto Gru 12, 2006 3:59 pm Temat postu: |
|
|
|
Mam nadzieję, że ze starą radą skoczył się ciągłe kłutnie, chamstwo a zacznie się ciężka praca na rzecz Sulejówka.  |
|
| Powrót do góry |
|
|
atomek Administrator
|
Wysłany: Sro Gru 13, 2006 11:12 am Temat postu: |
|
|
|
| I ja mam taką nadzieję, a narazie wszystkie wróble ćwierkają, że na to się zanosi. Kto nie wie, o czym mówię, niech przeczyta relacje z sesji i zwróci uwagę, jak przechodzą wszystkie jak dotąd uchwały. |
|
| Powrót do góry |
|
|
babajaga22
|
Wysłany: Czw Gru 14, 2006 12:29 am Temat postu: |
|
|
|
Chłopcze, masz może 20 czy 22 lata
i niewielkie doświadczenie samorządowe.Wnioski jakie wyciągasz z tej jednomyslności są bardzo naiwne. Oby ta jednomyslność, tak pochwalana przez ciebie, nie przerodziła sie w całkowity brak własnego zdania, co będzie zgubne dla miasta. Mniej więcej za rok będzie można dopiero ocenić tę radę. Na razie młodzi radni się uczą i są zieloni jak szczypiorek na wiosnę.A ponieważ niewiele wiedzą, to można ich urabiać na własną modłę. Stąd między innymi ta jednomyslność np.przy wyborze przewodniczącego Rady.Moi znajomi,dobrze obeznani z peerelowskimi układami w sulejóweckiej Radzie Narodowej u schyłku lat 80 tych, twierdzą, że obecny przewodniczący Rady był tu członkiem egzekutywy partyjnej.W swoim wystąpieniu inauguracyjnym na pierwszej sesji p. Gruziński o swojej pezetpeerowskiej przeszłości nie powiedział jednak ani słowa. Jeśli nie ma takowej to nie musiał, ale jeśli ma, to chcąc być w porządku powinien o tym poinformować Radę. Np.radni PiS-u mogliby wtedy zagłosować świadomie, chyba że są z tzw. łapanki i szyld niewiele dla nich znaczy. |
|
| Powrót do góry |
|
|
atomek Administrator
|
Wysłany: Czw Gru 14, 2006 9:26 am Temat postu: |
|
|
|
Nie wie Pani ile mam lat. Więc prosze bez takich uwag, bo ja zacznę też zaraz "strzelać" ile ma Pani Ale do tematu. Doświadczenie samorządowe nie przekłada się na produktywną pracę dla miasta, vide niektórzy radni z poprzedniej kadencji z doświadczeniem samorządowym firmowani przez Panią właśnie w tych wyborach. Proszę mi powiedzieć. Co oni w ubiegłej kadencji takiego dobrego dla miasta zrobili. A że nowi radni są zieloni, nie mam wątpliwości. Ale widać, że potrafią ze sobą rozmawiać. Nie ma znaczenia, że nie wszystkie uchwały w tej kadencji będą przechodzić jednogłośnie. To nie o to chodzi. Chodzi o to, by pomimo różnych zdań umieć ze sobą rozmawiać i taką nadzieję pokładam w tej radzie. I nie rozumiem, co ma tu do rzeczy partyjna (bądź nie) przeszłość poszczególnych radnych. Czy o to chodzi w radzie miasta, by doszukiwać się takowej? Jeśli na tym, polega Pani doświadczenie samorządowe, to ciesze się, że ja go nie mam. |
|
| Powrót do góry |
|
|
babajaga22
|
Wysłany: Czw Gru 14, 2006 5:39 pm Temat postu: |
|
|
|
Doświadczenia samorządowego / a może i ogólnie/ nabiera się, młody człowieku, w sposób dwojaki:
1. Dostaje się "po łbie" za brak poprawności polity-cznej oraz za własne lub cudze winy
2. Dostaje się po kieszeni
To pierwsze ci nie grozi, bo jesteście /jako administratorzy tego forum/ bardzo poprawni politycznie, co widać, słychać i czuć.Zawsze jednak może ktoś się wnerwić.
To drugie prędzej lub pózniej każdego dosięgnie.
Tak więc, przed nabieraniem doświadczenia nie uciekniesz, a że jesteś chłopak pojętny, to za jakiś czas punkt widzenia może ci się zmienić.Wystarczy, że zmieni ci się punkt siedzenia.Panu przewodniczącemu np. się zmienił i o co chodzi?
Mówiąc o poprawności politycznej odnoszę się do polityki lokalnej. |
|
| Powrót do góry |
|
|
Mona
|
Wysłany: Pią Gru 15, 2006 12:27 pm Temat postu: |
|
|
|
| babajaga22 napisał: | | Chłopcze, masz może 20 czy 22 lata |
Obstawiam więcej Może zrobimy ankietę??  |
|
| Powrót do góry |
|
|
atomek Administrator
|
Wysłany: Pią Gru 15, 2006 1:10 pm Temat postu: |
|
|
|
W zasadzie, to chciałbym mieć 20, czy 22 lata... bardzo mile wspominam sobie tamten czas I człowiek jakiś taki wciąż jeszcze beztroski był.... O tamtego czasu nie upłynęło dużo czasu, ale z każdym rokiem przybywa obowiązków i niestety... beztroska mija.  |
|
| Powrót do góry |
|
|
Belfast
|
Wysłany: Sob Gru 16, 2006 2:53 pm Temat postu: |
|
|
|
Nieznam przeszłości przewodniczącego rady, ale wystarczy spojżeć ile się zmieniło w klubie Victoria gdy był (lub wciąż jest)w-ce prezesem.Stąd mam podstawy przypuszczac, że to będzie najlepsza rada od wielu lat.  |
|
| Powrót do góry |
|
|
chasiek moderator f.p.
|
Wysłany: Nie Sty 07, 2007 8:36 pm Temat postu: |
|
|
|
Odnosząc się do poprzedniej rady i "doświadczonych" ludzi, którą ją wybrali mogę z całą odpowiedzialnością powiedzieć, że reguła wina nie ma tu miejsca. Niestety im mieszkaniec starszy, tym mniej potrafi zrobić. Młodzi mimo wszystko potrafią się ze sobą doskonale porozumieć, natomiast ludzie obyci są trudni w negocjacjach.
Ja obstawiam, że Atomek ma tyle lat na ile się czuję. Nagrodę proszę przekazać na powiedzmy Dom Kultury w Okuniewie. |
|
| Powrót do góry |
|
|