A jaką inną alternatywę widział pan dla PiSu? Powinni dobrowolnie oddać władzę platformie? Ja niestety widzę jak dziś jawni współpracownicy SB rozbijają się mercami i innymi luksusowymi brykami a w życiu nie przepracowali uczciwie ani jednego dnia. Tego że byli na etacie sekretarza albo przewodniczącego ZMSu nie uważam za pracę. Układ warszawski znam z autopsji a nie z opowiadań. Znalazło się tam kilkoro moich kolegów z opozycji i teraz wiedzą że żyją w przeciwieństwie do tych co pozostali uczciwi. Dla niektórych uczciwość jest przeżytkiem jak wiara i rodzina ale na szczęście nie dla wszystkich.
Dziś platforma ma wybór i nie musi wiązać się z komuną chyba że chce reaktywować układ warszawski a na to zgody nie ma.
Jeśli chodzi o prawdę to dziś równie daleko mi do PiSu jak do PO (o innych partiach nawet nie wspomnę). Tylko że są pewne wartości które są nie na sprzedaż.
Wysłany: Czw Lis 30, 2006 1:41 am Temat postu:
Gdyby był kandydat PSL -u to pewnie głosowała bym na niego choć mając na względzie dwóch kandydatów to Marcinkiewicz był lepszym kandydatem niż "Walc".Lubie tańczyć walczyka ale nie koniecznie cała Warszawa musi teraz podążać w takt tej melodii.Uważam ,że są to zmarnowane 4 lata.Może się okazać,że wybudują drugi niepotrzebny nikomu tunel wzdłuż Wisły i na tym kariera PO się skończy
Mayster pyta " czyje szczęście?" .Oczywiście mieszkańców Warszawy,bo u nas rządzi Pan Waldemar.
A jak się dokładniej przyjrzec , to podobieństw decyzyjnych mozna znaleźć sporo.
Wysłany: Nie Gru 03, 2006 2:27 am Temat postu:
Panie Grzegorzu! Przykro mi, że nie odpowiedziałam od razu na Pański post (choć inni forumowicze coś od siebie dodali), ale po zmianach (technicznych?) na forum, moje Mozilla FireFox się zbuntowała i nie otwiera strony naszego forum. Wpadłam dopiero dziś na pomysł, żeby przywrócić do łask Explorera i pooooooszło!
A więc - napisał Pan:
Grzegorz napisał:
Szanowna Pani S-Elu, po przeczytaniu Pani odpowiedzi, natychmiast przeczytałem ponownie swojego posta, aby znalesc inwektywy, o których Pani wspomina … hm, nie znalazłem, ale może Pani je zacytuje?
Wyróżniłam je w tekście poprzednio.
Grzegorz napisał:
Dla świętego spokoju sprawdziłem definicje slowa dyskusja, hm, rozumie, ze jeśli ktos zaneguje sposób Pani wypowiedz, to automatycznie nie nadaje się do rozmowy.
Kiepsko pan czyta/rozumie. Do DYSKUSJI są raczej niezbędne INNE zdania, inaczej jest to głaskanie kota. Niemniej - dyskutuje się używając ARGUMENTÓW, nie zaś "określeń" (mówiąc eufemistycznie), jako przeciwwagę na argumenty drugiej strony.
Grzegorz napisał:
Piszac o populistycznej i nieprawdziwej, a także skrajnej i obrazliwej wypowiedzi, miałem na mysli następujące, napisane przez Pania slowa: „Platforma Komuny Obywatelskiej”, „układ warszawski- reaktywacja”.
Po pierwsze - zacytowałam (jakże trafne) onetowe określenie tego FAKTYCZNEGO - a "cichego" sojuszu WYBORCZEGO(!) PO/SLD-SdPL.
Po drugie - jeśli Pan neguje,że istniał "układ warszawski" i spełnione ZNOWU przesłanki do jego reaktywacji - to dyskusja o FAKTACH nie ma jakiegokolwiek sensu.
Grzegorz napisał:
Odnosząc się do Pani PS., tak jestem odmiennego zdania, niż szanowna Pani, a dlaczego? To proste, nie wydaje mi się, żebym uwielbial role „barana do strzyżenia”, a jak na razie, do takiej roli chce mnie zmusic, cytowany przez Pania J.Kaczynski.
Pozdrawiam
Nie zauważył Pan, że mówimy o różnym "strzyżeniu"?
Bo chyba widzi Pan różnicę w "strzyżeniu baranów" przez bezprawne układy korupcyjne i utylizacji publicznych środków dla prywatnych celów - a inny wymiar ma owo "strzyżenie" przez prawne działania fiskusa w stosunku do obywateli swojego kraju (jakkolwiek negatywnie by nie oceniać nadmiernego fiskalizmu nadal socjalizującego państwa!)
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa) Idź do strony Poprzedni1, 2
Strona 2 z 2