Sulejówek - portal miejski
 Szukaj w portalu

Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  

Portal - strona główna    Rejestracja ˇ Zaloguj :: Profil   Forum ˇ Szukaj na Forum

Prezydencja w Warszawie
Idź do strony Poprzedni  1, 2

To forum jest zablokowane, nie możesz pisać dodawać ani zmieniać na nim czegokolwiek   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum FORUM SULEJÓWKA Strona Główna // Wydarzenia, imprezy i informacje
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Jan N.

PostWysłany: Sro Lis 29, 2006 4:36 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
A jaką inną alternatywę widział pan dla PiSu? Powinni dobrowolnie oddać władzę platformie? Ja niestety widzę jak dziś jawni współpracownicy SB rozbijają się mercami i innymi luksusowymi brykami a w życiu nie przepracowali uczciwie ani jednego dnia. Tego że byli na etacie sekretarza albo przewodniczącego ZMSu nie uważam za pracę. Układ warszawski znam z autopsji a nie z opowiadań. Znalazło się tam kilkoro moich kolegów z opozycji i teraz wiedzą że żyją w przeciwieństwie do tych co pozostali uczciwi. Dla niektórych uczciwość jest przeżytkiem jak wiara i rodzina ale na szczęście nie dla wszystkich.

Dziś platforma ma wybór i nie musi wiązać się z komuną chyba że chce reaktywować układ warszawski a na to zgody nie ma.

Jeśli chodzi o prawdę to dziś równie daleko mi do PiSu jak do PO (o innych partiach nawet nie wspomnę). Tylko że są pewne wartości które są nie na sprzedaż.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Galaxia

Skąd *: Warszawa Wesoła

PostWysłany: Czw Lis 30, 2006 1:41 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
Gdyby był kandydat PSL -u to pewnie głosowała bym na niego choć mając na względzie dwóch kandydatów to Marcinkiewicz był lepszym kandydatem niż "Walc".Lubie tańczyć walczyka ale nie koniecznie cała Warszawa musi teraz podążać w takt tej melodii.Uważam ,że są to zmarnowane 4 lata.Może się okazać,że wybudują drugi niepotrzebny nikomu tunel wzdłuż Wisły i na tym kariera PO się skończy
Powrót do góry
niewidzialnareka

PostWysłany: Pią Gru 01, 2006 2:09 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
Mayster pyta " czyje szczęście?" .Oczywiście mieszkańców Warszawy,bo u nas rządzi Pan Waldemar.
A jak się dokładniej przyjrzec , to podobieństw decyzyjnych mozna znaleźć sporo.
Powrót do góry
S-Ela

Skąd *: Sulej??wek

PostWysłany: Nie Gru 03, 2006 2:27 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
Panie Grzegorzu! Przykro mi, że nie odpowiedziałam od razu na Pański post (choć inni forumowicze coś od siebie dodali), ale po zmianach (technicznych?) na forum, moje Mozilla FireFox się zbuntowała i nie otwiera strony naszego forum. Wpadłam dopiero dziś na pomysł, żeby przywrócić do łask Explorera i pooooooszło!
A więc - napisał Pan:
Grzegorz napisał:
Szanowna Pani S-Elu, po przeczytaniu Pani odpowiedzi, natychmiast przeczytałem ponownie swojego posta, aby znalesc inwektywy, o których Pani wspomina … hm, nie znalazłem, ale może Pani je zacytuje?

Wyróżniłam je w tekście poprzednio.
Grzegorz napisał:
Dla świętego spokoju sprawdziłem definicje slowa dyskusja, hm, rozumie, ze jeśli ktos zaneguje sposób Pani wypowiedz, to automatycznie nie nadaje się do rozmowy.

Kiepsko pan czyta/rozumie. Do DYSKUSJI są raczej niezbędne INNE zdania, inaczej jest to głaskanie kota. Niemniej - dyskutuje się używając ARGUMENTÓW, nie zaś "określeń" (mówiąc eufemistycznie), jako przeciwwagę na argumenty drugiej strony.
Grzegorz napisał:
Piszac o populistycznej i nieprawdziwej, a także skrajnej i obrazliwej wypowiedzi, miałem na mysli następujące, napisane przez Pania slowa: „Platforma Komuny Obywatelskiej”, „układ warszawski- reaktywacja”.

Po pierwsze - zacytowałam (jakże trafne) onetowe określenie tego FAKTYCZNEGO - a "cichego" sojuszu WYBORCZEGO(!) PO/SLD-SdPL.
Po drugie - jeśli Pan neguje,że istniał "układ warszawski" i spełnione ZNOWU przesłanki do jego reaktywacji - to dyskusja o FAKTACH nie ma jakiegokolwiek sensu.
Grzegorz napisał:
Odnosząc się do Pani PS., tak jestem odmiennego zdania, niż szanowna Pani, a dlaczego? To proste, nie wydaje mi się, żebym uwielbial role „barana do strzyżenia”, a jak na razie, do takiej roli chce mnie zmusic, cytowany przez Pania J.Kaczynski.
Pozdrawiam

Nie zauważył Pan, że mówimy o różnym "strzyżeniu"?
Bo chyba widzi Pan różnicę w "strzyżeniu baranów" przez bezprawne układy korupcyjne i utylizacji publicznych środków dla prywatnych celów - a inny wymiar ma owo "strzyżenie" przez prawne działania fiskusa w stosunku do obywateli swojego kraju (jakkolwiek negatywnie by nie oceniać nadmiernego fiskalizmu nadal socjalizującego państwa!)
Powrót do góry
To forum jest zablokowane, nie możesz pisać dodawać ani zmieniać na nim czegokolwiek   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum FORUM SULEJÓWKA Strona Główna // Wydarzenia, imprezy i informacje Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

Skocz do: