| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
jarek.herse

Dołączył: 27 Paź 2006 Posty: 156 Skąd *: Sulejówek - Ratajewo
|
Wysłany: Pią Lis 24, 2006 12:00 am Temat postu: w odpowiedzi Atomkowi |
|
|
|
Jak to jamniki nie są nieruchomościami . Moja Lufa śpi w swoim psiworku jakieś 12-15 godzin dziennie i w tym czasie kwalifikuje się jako nieruchomość. Pozdrawiam. JH
PS. No nie. Przegiąłem . Może być Pan, Atomku, zły na mnie za ten incydent. Upraszam pozostałych o zakończenie tematu jamników w dziale: nieruchomości a Atomka przepraszam . Zastanawiam się nad nowym tematem tyczącym się jamników i jego tytułem w dziale zaproponowanym przez Administratorów. Czekam na propozycje. JH |
|
| Powrót do góry |
|
|
jarek.herse

|
Wysłany: Pią Lis 24, 2006 2:49 pm Temat postu: do wielbicieli jamników i innych zwierzaków |
|
|
|
| Atomku, naprawdę to ostatni tekst o jamnikach w tej rubryce. Słowo daję. Ruszyła nowa rubryka w dziale: O wszystkim, Kochne Zwierzaki. Wszystkich wielbicieli jamników zapraszam serdecznie na w.w. stronę. Pozdrawiam. Jarosław Herse |
|
| Powrót do góry |
|
|
Jan N.
|
Wysłany: Pią Lis 24, 2006 7:16 pm Temat postu: |
|
|
|
Miałem znów zrobić OT ale się powstrzymam.
O nieruchomość się dowiem gdy spotkam właściciela. Tylko nie wiem czy sam nie będę chciał dla siebie kawałeczek na działkę kupić? Wiem że jest to kilka hektarów i budynki więc dla mnie za dużo ale sprzedam wiadomość tylko pod ww. warunkiem Zechciał by Pan takiego sąsiada  |
|
| Powrót do góry |
|
|
jarek.herse

|
Wysłany: Wto Lis 28, 2006 10:02 am Temat postu: do Jana N. |
|
|
|
Panie Janie, przepraszam, co znaczy OT? Znam skrót od "dawac op...". Nie zasłużyłem a OP ponieważ, mam nadzieję, że w porę zakonczyłem wymianę zdań o jamnikach w dziale nieruchomości . Jesli chodzi o sąsiedztwo, to jeżeli toleruje Pan jamniki , jestem jak najbardziej za zaproponowanym rozwiązaniem. Pozdrawiam serdeczne. Czekam na szczegóły. Jarosław Herse |
|
| Powrót do góry |
|
|
Jan N.
|
Wysłany: Wto Lis 28, 2006 10:49 am Temat postu: |
|
|
|
Znów OT ale może admin nie zbanuje . OT - to według slangu forumowego wypowiedź lub uwaga nie na temat obowiązującego wątku (OFF TOP).
Teraz dość intensywnie pracuję ale gdy spotkam właściciela wspomnianej posiadłości to go zapytam czy jeszcze jest to aktualne i ew. wybierzemy się na wycieczkę krajoznawczą. Jest tam kilka hektarów więc może zrobimy plantację ekologicznego paliwa z dofinansowaniem z UE O ile wiem te projekty mają mieć priorytety w kolejności załatwiania i większy % dofinansowania. |
|
| Powrót do góry |
|
|
jarek.herse

|
Wysłany: Wto Lis 28, 2006 12:39 pm Temat postu: do Jana N. |
|
|
|
| Z tą planatcją to nie musimy puszczac oczka. Mój serdeczny Kolega jest prezesem Krajowego Zwiazku Hodowców Wierzby, lub czegoś tam ... i ma jakieś 400-500ha tego krzaka. Wobec tego, o tyle będzie nam łatwiej zalożyc tego typu uprawę. Pozdrawiam. JH PS Co do kredytów ma Pan absolutną rację. |
|
| Powrót do góry |
|
|
Jan N.
|
Wysłany: Sro Lis 29, 2006 10:07 am Temat postu: |
|
|
|
Oczko nie było do plantacji ale do dofinansowania z UE bo mogli byśmy pokazać burmistrzowi że jak się chce to można. Jedyna trudność tej inwestycji to kłopot z jej ubezpieczeniem. Żadne towarzystwo nie chciało objąć ochroną ani plantacji ani magazynu surowca i sadzonek. Stwierdzili że jest to łatwopalne Ale nie rozpędzajmy się za bardzo bo jest tam trochę ponad 3 ha do kupienia. |
|
| Powrót do góry |
|
|
jarek.herse

|
Wysłany: Pią Gru 01, 2006 1:09 pm Temat postu: do Jana N. |
|
|
|
| Szanowny Panie Janie, mamy ubezpieczyciela. Pozdrawiam wzystkich. Czekam na więcej ofert. Jarosław Herse |
|
| Powrót do góry |
|
|