Wysłany: Sro Sie 30, 2006 12:27 pm Temat postu: Dojazd do Długiej Szlacheckiej - najlepiej autobusem
Witam!
Czy ktoś z szanownych forumowiczów mógłby mi powiedzieć jak mozna dojechać najlepiej autobusem do Długiej Szlacheckiej?
Znacie jakieś strony gdzie znajde takie informacje?
Informacji takliej nie znajdziesz nigdzie, ponieważ autobusy nie jeżdżą do Długiej Szlacheckiej. Jeśli chodzi o dojazd innymi środkami lokomocji, to z Sulejówka ulicą Narutowicza lub ul. Żelazną, Można też z Okuniewa, przez Zagórze, przez Budziska, z Halinowa przez Długą Kościelną i z Chobotu.
Wysłany: Czw Sie 31, 2006 11:05 am Temat postu: TAXI, rower, buty...
mieszkanka Długiej Szlacheckiej, na www.halinow.pl napisał:
Jestem właścicielką domu w Gminie Długa Szlachecka, ulica Willowa. ... ...Drugie moje pytanie chodzi o połączenie komunikacyjne (np. autobus) z Warszawą. Niestety większość z nas pracuje w Warszawie, a do stacji PKP Sulejówek-Miłosna jest 30 min. drogi pieszo. Myślę też w tym momencie o moich dzieciach, które będą musiały dostać się do szkół...
Pani Burmistrz, Jolanta Damasiewicz napisał:
...Jeśli chodzi o komunikację z Warszawą, to na dzień dzisiejszy możliwy jest tylko transport prywatny, ponieważ jesteśmy zbyt małą gminą, by stworzyć komunalne przedsiębiorstwo transportowe...
Innymi słowy, albo 30min spacer ze stacji Sulejówek Miłosna, albo 5 minutowa przejażdżka taksówką, których postój znajduje się w bezpośrednim jej /stacji/ sąsiedztwie.
Do Budzisk można próbować dojechać autobusem, który jedzie w kierunku Stanisławowa i wysiąść we wsi Zagórze, ale spacer będzie jeszcze dłuższy.
Bezpośrednia komunikacja autobusowa z Sulejówka do Długiej nie istnieje.